appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat

Twee Dingen

Niesco Dubbelboer: over democratie en de stem van het volk

woensdag 14 oktober 2015, 20:30 uur

In verband met het 10-jarig jubileum van Omroep MAX kijken we deze week terug op het beginjaar: 2005. Voor de gasten van deze week was dat ook een bijzonder jaar.
Vandaag: Niesco Dubbelboer, vernieuwer van democratie en voorvechter van het referendum. Als PvdA politicus was hij een van de initiatiefnemers van het succesvolle referendum over de Europese grondwet in 2005. Wat vindt Niesco van het op handen zijnde referendum over het associatieverdrag tussen Europa en Oekraïne? Gaat het niet opnieuw over een stem voor of tegen Europa zoals in 2005? En waarom maakt hij zich zo druk over dit soort dingen?

Presentatie: Margreet Reijntjes

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1