appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Twee Dingen

Katja Staartjes: sherpa's hebben nu ook Facebook

vrijdag 25 april 2014, 20:30 uur

In Nepal voeren de sherpa’s die dienst doen als berggids op de Mount Everest actie voor betere werkomstandigheden. Eerder deze maand kwamen dertien sherpa’s om het leven bij een lawine. Het ongeluk was het ernstigste ooit en leidde tot een discussie over de veiligheid van de gidsen bij de begeleiding van buitenlandse klimmers. Kartja Staartjes heeft ervaring met de sherpa’s. Staartjes was in 1999 de eerste Nederlandse vrouw op de top van de Mount Everest. Onlangs verscheen haar boek Lopen over de grens, over haar laatste bergtrektocht over de grens van Nepal en Tibet. Margreet Reijntjes praat met haar, over de sherpa’s en over haar passie voor de bergsport.


Verder in deze uitzending: schrijver Frank Westerman over zijn beklimming van de Ararat. En de Wijze Raad komt van Pieter Hemels, de vormgever van het boek dat Katja Staartjes schreef.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1