appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Mag één van nummers Waylon niet naar het Songfestival?

ANP
donderdag 1 maart 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Het is nog niet bekend met welk nummer Waylon definitief voor Nederland naar het Songfestival gaat. Toch is er nu al ophef over het vierde nummer dat hij bij De Wereld Draait Door presenteerde. Het blijkt niet door hemzelf geschreven te zijn, en al eerder te zijn uitgebracht. Dat laatste kan ervoor zorgen dat het nummer niet naar het Songfestival mag.

Het gaat om het nummer That’s How She Goes:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens velen één van de beste nummers die hij tot nu toe heeft laten horen. Het probleem is dus: het is geen nieuw nummer. Dat bewijst dit Amerikaanse radio-optreden uit februari 2015.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zanger Mitchell Tenpenny was te gast in de studio van WLVK Big Cat 105.5 in Elizabethtown, Kentucky. Hij zong daar precies hetzelfde nummer als Waylon, alleen in een andere uitvoering. Het is dus een cover, geeft ook de manager van Waylon inmiddels toe aan de Telegraaf: “Het is het enige nummer dat niet door Waylon zelf geschreven is." 

'Voor 1 september 2017 uitgebracht'

Het Eurovisie Songfestival kent strenge regels. Liedjes die dit jaar meedoen mogen namelijk niet eerder zijn uitgebracht dan 1 september 2017. De opname van Tenpenny komt dus al uit 2015. Toch is er volgens manager Sandra Nagtzaam niets aan de hand: "Als het nummer heel klein is uitgebracht, dan mag het wel." Het is voor liefhebbers van dit nummer te hopen dat dit klopt en dat de EBU akkoord gaat, mocht dit nummer natuurlijk uitgekozen worden als uiteindelijke inzending. 

In 2013 ontstond er een zelfde soort probleem rondom het nummer Birds van Anouk. Zij bleek twee jaar eerder al eens het refrein van dat lied telefonisch gezongen te hebben in de radioshow van Giel Beelen. De EBU besloot toen dat het liedje ondanks dat gewoon mee mocht doen.

TrendingVandaag 1 maart

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1