appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

#HalbeWasErbij: Twitter drijft de spot met minister Zijlstra

Twitter
maandag 12 februari 2018 | AVROTROS | Redactie Twitter

Na de bekentenis van zijn leugen over zijn ontmoeting met de Russische president Poetin, wordt minister Halbe Zijlstra vandaag door Twitter niet gespaard. 

Met onder meer de hashtags #HalbeWasErbij, #WaarWasHalbeWel en #HalbeGump (verwijzend naar Forrest Gump, die bij veel belangrijke evenementen 'toevallig' aanwezig was) worden er Photoshops van Zijlstra geplaatst. Waarop hij aanwezig is bij belangrijke wereldgebeurtenissen.

#HalbeWasErbij

Zo zien we Halbe in de auto zitten waarin Kennedy werd vermoord, zit hij aan tafel bij het laatste avondmaal, staat Halbe bij de val van de Muur of bij D-Day en is een springende Zijlstra bij de maanlanding aanwezig.

Waar was Halbe dan wel?

Simon Hendriksen twittert dat mevrouw Zijlstra zich ondertussen afvraagt waar Halbe dan wél geweest is begin 2006.

Ook gaan er stemmen op om Jeanine Hennis dan alsnog maar Minister van Buitenlandse zaken te maken, mocht Zijlstra's positie over deze leugen vallen.

TrendingVandaag 12 februari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Foutje gezien? Mail ons. Hartelijk dank!
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1