appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Tequila met uitsterven bedreigd?

ANP
maandag 5 februari 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Slecht nieuws als je een enorme liefhebber bent van tequila. Er dreigt namelijk een wereldwijd tekort te ontstaan van het Mexicaanse drankje.

De oorzaak daarvan heeft twee kanten. Allereerst is er een stijgende vraag naar de drank. Daardoor ontstaat er een tekort aan één van de belangrijkste ingrediënten van het drankje: de agaveplant. Het tekort zorgt al voor een stijgende prijs van tequila, maar kan uiteindelijk zorgen voor een wereldwijd tekort.

De prijs voor agaves is de afgelopen twee jaar ook nog eens verzesvoudigd, schrijft persbureau Reuters. Omdat een agave plant 7 tot 8 jaar nodig heeft om te volgroeien zijn sommige tequilamakers nu ongeduldig begonnen om jongere planten te gebruiken. Dat maakt het het tekort aan de agave in de nabije toekomst alleen maar groter. Zeker omdat ze die jonge planten lang niet zoveel van dezelfde grondstof leveren als een volwassen plant.

Agave is roversgoed geworden

Agavekwekers zijn al begonnen om meer planten te kweken, maar kunnen de vraag lang niet aan. Bovendien zijn de planten roversgoed geworden. Vorig jaar zijn bijvoorbeeld 15 duizend planten gestolen, een verdrievoudiging ten opzichte van 2016. De verwachting is dat het tekort tenminste tot 2021 zal gaan duren, en wat daarna gebeurt is nog maar de vraag.

Misschien een idee om alvast flessen in te slaan! Dat geldt zeker voor de volgende Twitteraar:

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 5 februari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1