appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

#Bringbacknicolette: steun op Twitter voor 'gezicht van de Brandaris'

ANP
woensdag 3 januari 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Misschien wel de bekendste vuurtoren van het land, de Brandaris op Terschelling, deed het deze week kort niet. Meteen werd er getweet over 'het gezicht van de Brandaris': nautisch verkeersleider op de Brandaris Nicolette van Berkel. Zij kwam voorheen veel in de media als het gaat over storm, hoog water, vuurtorens en scheepvaart, maar is al even niet meer te zien geweest. "Is ze er even niet meer, gaat het meteen mis", was de veelgehoorde boodschap.

Er kwam alleen een serieus en onverwacht antwoord van Van Berkel. Ze tweette namelijk het volgende: "Ik hoop dat Rijkswaterstaat mij mijn leven weer teruggeeft in 2018. Dat ik, nadat ik om een veilige werkomgeving, zonder pesten en verbale agressie op de Brandaris vroeg, niet meer op mijn eigen werk mag komen, is verschrikkelijk."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op Twitter werd veel gereageerd op deze tweet, en inmiddels schreef ook de Leeuwarder Courant een flink artikel over de kwestie. Nicolette vertelt dat ze vreselijk door collega’s is gepest met haar uiterlijk. De boodschap was dat ze als mooie blonde vrouw haar plek moest kennen, en dat ze anderen de aandacht in de media niet gunde. "Jij met je hoge hakken en blonde haren, je zet ons voor schut", kreeg ze te horen. "Dat ik interviews voor vrouwenblaadjes mocht doen, maar bladen met inhoud aan de mannelijke collega’s moest overlaten."

De hashtag #bringbacknicolette is inmiddels trending, met volop steun voor van Berkel.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Rijkswaterstaat, de werkgever van Nicolette reageert summier: "Op de vuurtoren Brandaris op Terschelling is sprake van een geschil op de werkvloer. Er wordt onderzoek naar gedaan. In verband met privacy van betrokkenen verder geen mededelingen", stelt woordvoerder Jaap Folkerts in de Leeuwarder Courant. De reactie verbaast Nicolette Van Berkel. Ze zegt op haar beurt:  "Ik vroeg om hulp omdat ik werd gepest op de werkvloer. Nu spreekt Rijkswaterstaat van een conflict."

TrendingVandaag 3 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1