appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Saaie relaties duren langer'

YouTube
donderdag 7 december 2017 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Op zoek naar het geheim achter een langdurige gelukkige relatie? Het antwoord is simpel: hoe saaier, hoe beter is het credo. Dat zegt Mark Manson, schrijver van het succesvolle boek The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Volgens hem moeten we niet op zoek willen naar passie, grootsheid en meeslependheid: de normale, dagelijkse dingen samen doen is veel belangrijker.

"Kijk maar eens naar stellen van tachtig jaar oud die al zestig jaar bij elkaar zijn. De reden dat ze het zo lang met elkaar hebben volgehouden is niet dat ze de wereld overvlogen en gekke vakanties hadden, maar omdat ze in staat waren om samen saai te zijn", zegt Manson in een video voor Business Insider.

"Ze waren in staat om jaar in jaar uit met elkaar in huis te zitten, over saaie dingen te praten, televisie te kijken en te koken. En het ging prima. Er was niets spannends, niks werd overdreven, er was geen drama of rondvliegend servies."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens hem is het belangrijk dit te begrijpen omdat we tegenwoordig in een wereld leven waarin alles maar groots en meeslepend moet zijn. "We willen interessant zijn en interessante levens leiden, maar dat staat in de weg van wat in veel gevallen tot een goede relatie leidt." Hij gaat zelfs nog een stapje verder door te stellen dat wat jou een interessant en complex persoon maakt, ervoor zorgt dat je een verschrikkelijk persoon bent op romantisch vlak. "Saaiheid moet weer oké worden. Het moet gezien worden als iets goeds, zeker als het op relaties aankomt", schrijft de Metro.

TrendingVandaag 7 december

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1