appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Meer verschil in huidkleurige BH's met #benniebeige

Twitter
woensdag 6 december 2017 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Ook vrouwen met een donkere huid willen huidkleurig ondergoed. In hun huidskleur welteverstaan. Panty's zijn er tegenwoordig in alle kleuren, maar BH's en onopvallende onderbroeken voor in een andere 'huidkleurige' uitvoering zijn er eigenlijk nauwelijks. Vandaar de start van de online campagne: #benniebeige.

Grote lingerieketens en modehuizen moeten om, aldus de bedenkers van de campagne. Deze ontstond op het online kanaal YoMo! van KRO-NCRV. Presentatrice Rowan ging de straat op en vroeg of verschillende jongeren ondergoed in hun huidskleur konden vinden.

Om dit Facebook bericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De actie wordt onder andere gesteund door grote modebladen als Harper’s Bazaar en Elle, politieke partijen GroenLinks, D66, PvdA en Partij voor de Dieren en BN’ers zoals Anita Witzier, Gijs Staverman, Sofie van den Enk en Anne Fleur Dekker.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 6 december

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorffmartijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1