appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Eerste Barbie met hoofddoek binnenkort in de VS

ANP
dinsdag 14 november 2017 | Redactie EenVandaag Twitter

Voor het eerst komt er een Barbie met hoofddoek op de markt. De pop is geïnspireerd op Ibtihaj Muhammad. De schermster was de eerste Amerikaanse atlete met een hoofddoek. Muhammad is erg blij met het initiatief.

Ze zegt dat zij vroeger bijna nooit met een pop kon spelen die eruit zag zoals zij, licht getint met een hoofddoek. Het is een belangrijk moment voor meisjes overal ter wereld, meent ze.

Deze hoofddoek-barbie is onderdeel van de 'Shero'-reeks, schrijft Glamour. 'Sheroes', een variant op het engelse woord heroes (helden), zijn geïnspireerd op baanbrekende vrouwen. Grote maten-model Ashley Graham heeft bijvoorbeeld ook een eigen Barbie. De hoofddoek-Barbies zijn vanaf volgend jaar verkrijgbaar.

De meningen online over de Barbie met hoofddoek zijn verdeeld:

TrendingVandaag 14 november

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Laura Kors (@laurakors01) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Foutje gezien? Mail ons. Hartelijk dank!
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1