appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

TrendingVandaag: Muzikant gezocht voor inauguratie Trump

ANP
donderdag 5 januari 2017 | AVROTROS | Mischa Blok

Gezocht: een muzikant die wil optreden bij de inauguratie van Trump op 19 januari. Want de ene na de andere artiest heeft publiekelijk bedankt voor deze eer: Elton John, John Legend, Andrea Bocelli, Ice T…

Welke artiesten hebben wel toegezegd? Finalist van America’s Got Talent uit 2010 en het Mormone Tabernacle Choir. Als we dan kijken naar de gastenlijst van het afscheidsfeestje dat Obama morgen geeft voor zijn vrienden en sponsors, daar zijn de muzikanten en beroemdheden niet aan te slepen: Beyonce, Jay-Z, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Eddie Vedder. 

Tegelijkertijd staat er een paginagrote advertentie in The New York Times, waarbij verschillende sterren oproepen om een petitie te tekenen op refusefascism.org. Het is een oproep aan Amerikanen om zich te verzetten tegen Trump.

Op de site staat: “In naam van de menselijkheid weigeren wij een fascistisch Amerika te accepteren. Trump heeft Mexicanen en moslims aangevallen, gedreigd met registratie, deportatie en het sluiten van grenzen en aangezet tot haat voor een ieder die afwijkt wat betreft nationaliteit, religie of gender."

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Mischa Blok (@MischaBlok) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Mischa in TrendingVandaag bespreekt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1