appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

TrendingVandaag: Klassiekers bepalen nog steeds kersthitlijst

Stonegood
maandag 19 december 2016 | AVROTROS | Lammert de Bruin Twitter

De kerstmuziek is nu écht weer overal te horen en wat opvalt is dat het heel erg moeilijk is voor artiesten om met een nieuwe kerstplaat de oude toppers te verdringen.

Want in twee lijstjes van populairste kerstplaten, die vandaag zijn gepubliceerd, bezetten de welbekende kerstklassiekers weer de bovenste plekken. Zo werd vandaag de Winterse50 bekendgemaakt, een lijst samengesteld door de luisteraars van 150 lokale omroepen in Nederland en België. Ook Spotify maakte bekend wat in Nederland de meest gedraaide kerstplaten van het jaar zijn. Het is geen verrassing dat Mariah Carey in beide lijsten op nummer 1 staat.

Lees ook: 'All I want for Christmas is you', waarom is dat zo'n klassieker?

Soms worden oude kersthits in een nieuw jasje gestoken. De remake van Flappie is bijvoorbeeld een hit op sociale media. Flappie is vertaald in steenkolenengels en dat levert grappige teksten op én een verrassing aan het eind.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1