appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Bruidspaar op zoek naar door roofvogel verloren trouwringen

ANP
donderdag 9 augustus 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Sta je als stel te wachten bij het altaar, moet je alleen nog even wachten op een roofvogel die je ringen bezorgt. Komt de vogel, een ingehuurd zeearend, er eindelijk aan en dan blijkt: geen trouwringen te bekennen. Het overkwam het stel Tom en Maaike die trouwden bij Kasteel Duurstede. Grote consternatie, wat inmiddels geleid heeft tot een via sociale media gestarte zoekactie.

#TrendingVandaag: Roofvogel verliest trouwringen, Code Oranje en meer weerpraat

De gemeente Wijk bij Duurstede helpt het kersverse echtpaar mee in en heeft op Twitter een bericht geplaatst waarmee inwoners van de gemeente wordt opgeroepen mee te zoeken naar de verloren ringen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan de oproep is massaal gehoor gegeven en tientallen mensen met en zonder metaaldetectoren zijn op zoek gegaan naar de trouwsieraden, die ook nog eens van opa en oma waren. Tot op heden zijn ze helaas nog niet teruggevonden.

'Toch een prachtige dag'

Ondanks het verlies van de ringen was het toch een prachtige dag, laten Tom en Maaike aan Editie NL weten. "Het thema was Beauty and The Beast, het kasteel zag er geweldig uit en we hebben tot diep in de nacht gefeest." Met dat thema in in hun hoofd houden ze ook nog hoop voor de ringen. "Ieder sprookje loopt goed af, dus we hopen dat van ons ook."

Afsluitend: het stel wil inmiddels wel weer gewoon terug naar hun rustige leven. Met alle media-aandacht rond hun bruiloft zijn ze wel klaar:

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1