Sport

Vandaag in de Tour de France: eerste aankomst bergop!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: eerste aankomst bergop!

Het fietsgeweld in de bergen zet door. Nadat we gisteren de eerste berg van de buitencategorie beklommen, zetten we het klimwerk voort met twee beklimmingen van de buitencategorie en de eerste aankomst bergop!

We starten vandaag in de thuishaven van de winterspelen van 1992, rondom de bergen van Albertville. Het is een relatief korte etappe, want een kleine 110 kilometer later finishen we alweer in La Rosière.

De etappe is wellicht klein maar wel pittig. Meteen vanaf het begin is het klimmen geblazen met de twee genoemde klimmen van de buitencategorie. Daarna volgt een klein klimmetje van de tweede categorie om vervolgens af te dalen richting de slotklim.

Bergklassement

De koers start pas om 14.05 uur en de finish vindt plaats tussen ongeveer 17.00 en 17.40 uur. Het is vandaag andermaal de vraag of de klassementsmannen als eerste binnenkomen of de aanvallers. De aankomst is bergop en dat betekent dat er extra bergpunten te verdienen zijn, voor de gene die als eerste binnenkomt.

Al met al een lekker dagje voor de pure berggeiten om er tussen uit te knijpen en het peloton achter zich te laten. Kwam er gisteren een bergtrui-aap uit de mouw? De trui hangt nu namelijk om de schouders van de winnaar van gisteren, de Fransman Julian Alaphilippe. Maar het zou toch wel een verrassing blijken als hij de trui voor langere tijd weet om te houden.

En worden er vandaag dan eindelijk potten gebroken in de strijd voor het geel? Gisteren werd voor het eerst duidelijk wie waar staat, en hoe fit alle klassementsmannen zijn. Zo verloren bijvoorbeeld Mollema en Uran tijd.

Er zijn nog te veel namen te benoemen die mogelijk gaan winnen vandaag. Zelfs te veel teams, toch zijn we benieuwd wat jullie ervan vinden

{poll}

Waar luister jij Radio Tour de France?

Radio Tour de France-presentator Robbert Meeder is benieuwd waar jij gaat luisteren. Op de camping in Frankrijk? Op het strand in Thailand? Laat het ons weten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Vul onderstaand contactformulier in!

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie