Sport

Vandaag in de Tour de France: heuvels in zicht, ruimte voor aanvallen!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: heuvels in zicht, ruimte voor aanvallen!

[NOS] We verlaten vandaag voor even de vlakke etappes. Want voor het eerste deze tour wordt er meer dan een bergpunt uitgedeeld en biedt de koers ruimte voor ontsnappingen. We vertrekken om 12.40 uur vanuit Lorient. En na 205 kilometer is het de bedoeling dat het peloton tussen ongeveer 17.15 uur en 17.45 uur de finish bereikt in Quimper.

Het parcours zit vol met heuvels en daardoor doet het denken aan een Belgische voorjaarsklassieker. Het biedt ruimte voor de eendagsvliegen en vaste aanvallers een gooi te doen naar de dagzege.

Aanvallen!

Aanvallen mag je verwachten op meerdere punten. Onder andere op 64, 45 en 23 kilometer worden bovenop de heuvels enkele bergpunten uitgedeeld. En diezelfde heuvels bieden tevens ruimte voor een renner of groepje renners om definitief te breken met het peloton.

Ook richting de finish gaat het in de eerste etappe die de 200-kilometergrens beslecht, op en neer. De sprinters die geen punch in huis hebben koersen vandaag rustig. Maar sprinters die ook een bergje kunnen verteren, zoals groenetruidrager Peter Sagan of Michael Matthews, doen ongetwijfeld een gooi naar de dagzege.

Radio Tour de France

Beleef met ons de Tour! Volg onze Radio Tour de France pagina om niets te missen!

Zij nemen het dan op tegen aanvallende renners zoals Olympisch Kampioen Greg van Avermaet, een andere Belg Philippe Gilbert, de Spanjaard Alejandro Valverde of Sky-renner Michal Kwiatkowski.

Ogen op Quick-step

Net als gisteren houdt iedereen de ogen in ieder geval gericht op de Quick-step ploeg. Ditmaal niet voor de sprinter Gaviria maar vanwege de Fransman Julian Alaphilippe. Hij lijkt vooralsnog de te kloppen man.

Wie denk jij dat er wint? Het is lastiger te voorspellen dan bij een sprintetappe maar toch zetten we een aantal namen voor je op een rijtje!

{poll}

Waar luister jij Radio Tour de France?

Radio Tour de France-presentator Robbert Meeder is benieuwd waar jij gaat luisteren. Op de camping in Frankrijk? Op het strand in Thailand? Laat het ons weten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie