NPO Radio 1 Klimaatstudio

NPO Radio 1 Klimaatstudio

31 okt. - 05 nov. 2022

Wat kunnen we doen aan het klimaatprobleem?

In de NPO Radio 1 Klimaatstudio zoeken we samen met jou naar het antwoord op die vraag. Ook deskundigen en een panel van klimaatexperts denken mee over praktische oplossingen.

Van 31 oktober tot en met 5 november hoor je verschillende NPO Radio 1 programma’s live vanuit onze Klimaatstudio in The Green Village, een proeftuin voor duurzame innovatie op de TU Delft Campus.

We zetten vier thema’s centraal:

  • Hoe stoppen we klimaatverandering?
  • Hoe passen we ons hierop aan?
  • Hoe geven we de herbruikbare economie vorm?
  • Welke rol speelt Nederland in de aanpak van het klimaatprobleem?

Op deze pagina volg je alles wat er in de NPO Radio 1 Klimaatstudio gebeurt.

Marjan Kreijns (directeur The Green Village, TU Delft) loopt samen met Spraakmakers-verslaggever Marielle Beers een rondje over The Green Village.

Luister podcast De Ommezwaai

De wijze waarop we onze economie al decennialang laten groeien vormt een bedreiging voor het klimaat. Toch lijkt een kentering op gang te komen en komen steeds meer bedrijven in actie voor een groenere toekomst.

In podcast De Ommezwaai gaat journalist Sander Heijne in gesprek met prominente bestuurders, politici en andere beïnvloeders van grote organisaties die het roer hebben omgegooid. Soms is hun Ommezwaai groot, soms (te) klein, maar altijd biedt de beschreven Ommezwaai aanknopingspunten om van te leren met het oog op een duurzame toekomst!

Nu te beluisteren in alle podcast-apps.

Gerelateerde podcast

De Ommezwaai

De Ommezwaai

Donderdag 3 november was er een live Q&A waarin je vragen kon stellen aan klimaatexperts. Bekijk de livestream hieronder terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.