appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Stax&Toine

Presentator: Toine van Peperstraten

Johan van Merriënboer, historicus bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis over Ruud Lubbers

maandag 22 februari 2021

Over 3 weken mogen we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. De campagne is bezig, maar waar blijft de beslissende tweestrijd, de pijnlijke blackout, de rekenfout, de onverwachte aanval? Kortom: gaat er nog iets gebeuren wat de verkiezingsuitslag op z'n kop zet? 

Deze week: de belangrijkste gamechangers van de afgelopen decennia. 

Vandaag bespreken we met historicus Johan van Merriënboer de onverwachte comeback van het CDA onder leiding van Ruud Lubbers in 1986. Met voor het eerst een opvallende rol voor de opiniepeilers.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1