appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

Stax&Toine

Presentator: Dionne Stax

Luister terug

Recept in 1 minuut: Blanquette de veau

dinsdag 14 januari 2020

Elke dag bij Stax&Toine antwoord op de vraag: wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag een recept van chefkok Julius Jaspers. 


BLANQUETTE DE VEAU (KALFSVLEES MET WITTE WIJN EN ROOM) uit 'De Stoofbijbel'.

· INGREDIE?NTEN

· 1 kg kalfspoulet,
· in stukjes van 2 x 2 cm· 6 el zonnebloemolie

200 ml slagroom
· 150 ml droge witte wijn

(lekkere!)
· 200 ml kalfs- of· runderbouillon· 1 ui, gesnipperd

100 g winterpeen, gesneden

200 g champignons,· schoon geborsteld· en in tweee?n

allesbinder, zout en peper


Bereidingswijze: 

1 Bestrooi het vlees met zout en peper, bak de helft in 2 eetlepels zonnebloemolie in een braad-of stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.

2 Voeg slagroom, witte wijn en bouillon toe aan het vlees en breng langzaam tegen de kook aan. Laat minimaal 90 minuten stoven.

3 Fruit de ui in 2 eetlepels olie aan in een koeken-pan. Voeg winterpeen en champignons toe, bak een tikkie bruin en voeg toe aan het vlees.

4 Laat het geheel nog een halfuur stoven en bind eventueel met wat allesbinder. Breng op smaak met zout en peper.

5 Serveer de blanquette direct of laat hem af-koelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1