appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Stax&Toine

Presentator: Dionne Stax

Luister terug

Sportjournalist Frits Barend reageert op het uitstel van de Olympische Spelen.

dinsdag 24 maart 2020

Er is nog geen nieuwe datum bekend, maar het is al wel duidelijk dat de Spelen in 2020 niet doorgaan. 

Volgens sportjournalist Frits Barend zijn sporters opgelucht dat de kogel door de kerk is. 

"Sporters zijn opgelucht. Deze beslissing had veel eerder genomen moeten worden"

Omdat sporters op dit moment niet kunnen trainen is het volgens de oprichter van 'Helden Magazine' niet te doen om de Spelen nog dit jaar te organiseren. 
"In Spanje kunnen de mensen al twee weken de deur niet uit, dan kun je toch niet voorbereiden op het belangrijkste toernooi!
Sporters leven naar de spelen toe. Ze eten, trainen, slapen, verzorgen, eten, trainen, slapen, verzorgen...." Volgens Barend is de beslissing dus terecht. Wat hem betreft te  laat, maar net op tijd. Want vier maanden is net op tijd, voor de sporters. Met hele moeilijke beslissingen in het vooruitzicht hoopt Barend dat er nu hele goede sportbestuurders opstaan die de juiste beslissingen nemen die supporters begrijpen.
De eredivisieOok over de eredivisie laat Barend zich uit. Vanaf 1 juni kunnen de teams pas weer samen gaan trainen. 
Verwacht die datum niet de hervatting van de Eredivisie. "Het gaat  om topniveau het zijn geen amateurs. Dus het duurt even voordat je aan een competitie kunt beginnen.Het zou beste kunnen dat de competites tot juli , augustus doorgaan. Maar dan is de vraag wat doen we met spelers als Ziyech? " 
De stervoetballer van Ajax staat tot 1 juli onder contract in Amsterdam. Dan treedt hij in dienst bij Chelsea. Vinden ze het daar oke als hij de competitie in Nederland afmaakt? 
Dat zijn de zorgen. Maar Barend ziet ook voordelen. "Op zich zou het kunnen hoor doorboetballen tot diep in de zomer.  Je verlaagt de toegangsprijzen wat, de kinderen hebben vakantie dan kun je met het gezin naar de wedstrijden."  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1