appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Start

Filmmaker Saskia: "Asterdorp was een voorpoort van de hel"

zondag 27 december 2015, 07:07 uur

Elke week nodigen we in de studio een gast uit met een bijzondere crowdfundproject. En deze deze week hebben we een gast die een een stukje verloren geschiedenis ontdekte.

Want wie denkt alles over de holocaust te weten komt bedrogen uit. Filmmaker Saskia van den Heuvel onderzocht de geschiedenis van Asterdorp en ontdekte dat het een vergeten Getto is. Hier maakte ze twee films over en om ze helemaal af te krijgen heeft ze hulp nodig.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1