appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 24 juni

Een keurmerk moet ons beschermen tegen slechte gezondheidsapps

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Even een verdachte moedervlek scannen met een appje op je telefoon. Het kán een uitkomst zijn. Het bespaart een doktersbezoek, ontlast de zorg, en geeft snel duidelijkheid. Maar dan is het wel belangrijk dat die app goed werkt. 

Er zijn inmiddels ruim 350.000 gezondheidsapps te vinden in de App Store en Play Store. Deskundigen hebben zorgen over de veiligheid. Er is namelijk ook veel ‘zooi’ op de markt. En een app om van het roken af te komen, die gemaakt is door een sigarettenfabrikant – mogelijk is díe niet zo betrouwbaar.

Steeds vaker klinkt de roep om een keurmerk. Echter, goed onderzoek naar dit soort toepassingen kost een aantal jaar. En in die tijd zijn de technologische ontwikkelingen – hopelijk – met sprongen vooruitgegaan. Wat is wijsheid?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1