appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 11 juni

Nederland moet meer IS-kinderen terug halen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Nederland heeft twee jonge weeskinderen van overleden IS-strijders uit Syrië teruggehaald. De kinderen verbleven zonder ouderlijk gezag onder erbarmelijke omstandigheden in een kamp. De kinderen van 2 en 4 jaar oud zijn overgedragen aan een Nederlandse voogd.  

Tot nu toe weigerde Nederland jihadisten en hun kinderen terug te halen uit het gebied. Volgens de inlichtingendienst AIVD bevinden zich in Syrische kampen of Koerdische gevangenissen 55 Nederlandse volwassen jihadisten met in totaal 90 kinderen.  

Het is onduidelijk of het terughalen van deze twee weeskinderen ook gevolgen heeft voor de kinderen in de kampen die daar wel met hun ouders zijn.  

Moeten meer kinderen van Nederlandse IS-strijders de kans krijgen op een bestaan in Nederland? Voorkomen we hiermee dat deze kinderen radicaliseren of halen we zo tikkende tijdbommen naar ons land?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1