appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

donderdag 2 mei

We moeten ons veel meer verdiepen in de Europese verkiezingen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Heeft u de verkiezingsprogramma’s van de partijen die meedoen aan de Europese verkiezingen al doorgespit? Of behoort u tot de meer dan 70 procent van de Nederlanders die zich niet betrokken voelt bij de Europese verkiezingen, een percentage dat uit onderzoek door I&O Research naar voren komt.

Ook zijn de lijsttrekkers nog grotendeels onbekend: meer dan 60 procent van de ondervraagden weet niet wie de lijsttrekker van zijn of haar voorkeurspartij is. Sterker nog… Een op de tien VVD-stemmers denkt dat PvdA’er Frans Timmermans hun lijsttrekker is.

Terwijl in tijden van de Brexit, de toenemende macht van China, de klimaatproblemen en onze positie tussen Rusland en de VS de koers van Europa belangrijker is dan ooit. Want de meerderheid van de ondervraagden vindt wel dat Europa het voortouw moet nemen in de aanpak van zaken als klimaatverandering en migratie.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1