appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 17 april

Watergebruik moet gereguleerd gaan worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

We gebruiken veel meer water dan we denken. Dagelijks gebruiken we 120 liter water per persoon en daardoor loopt de drinkwatervoorziening gevaar. Daarvoor waarschuwt Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Door klimaatverandering, economische groei en een toename van het aantal huishoudens neemt de beschikbaarheid van water af. Vooral douchen, het doorspoelen van het toilet en het besproeien van de tuin kost veel water.

Vandaag start daarom een campagne die oproept om bewuster met water om te gaan. Water is voor veel mensen vanzelfsprekend, en bovendien relatief goedkoop.

Is een bewustwordingscampagne voldoende om het watergebruik te beperken? Of is een moreel appèl alleen niet genoeg om te voorkomen dat mensen bijvoorbeeld ook bij extreme droogte rustig hun tuintje blijven besproeien?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1