appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 10 april

Scholen moeten nog vaker een beroep doen op ouders

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Krijgt ons onderwijs een voldoende? Spraakmakers maakt vandaag een speciale uitzending vanuit De Fabrique in Utrecht. De Onderwijsinspectie presenteert De Staat van het Onderwijs, en wij zijn daar bij. Met de minister, Arie Slob, met de Inspecteur Generaal van het Onderwijs, met leraren, leerlingen, bestuurders en schoolleiders kijken of ons onderwijs toekomstbestendig is.

En dat doen we ook met ouders: die zijn over het algemeen tevreden over het onderwijs, en helpen gemiddeld 2,5 uur per maand op de basisschool blijkt uit het onderzoek van Ouders & Onderwijs. Opvallend is: één op de tien ouders geeft aan zelfs méér te willen doen. Op het voortgezet onderwijs is die wens nog groter; daar zou één op de zes ouders meer ondersteuning op de school willen geven.

Is dat een oplossing voor het lerarentekort en de overuren die leerkrachten nu maken? Zouden scholen meer gebruik moeten maken van de welwillende ouder? Of overvraag je ouders dan? Bijna 50 % van de ouders vindt dat namelijk helemaal geen goed idee. Zijn er andere klussen die ouders en verzorgers makkelijk over zouden kunnen nemen om het onderwijs te verbeteren? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1