appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dinsdag 9 april

Prostitutiebezoek moet strafbaar worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Weg met alle tippelzones, sekshuizen en prostituees. Dat wil de jongerenbeweging Exxpose. Meer dan 40 duizend actievoerders, en vooral jongeren, hebben de verklaring “ik ben onbetaalbaar” getekend. Morgen zullen ze deze handtekeningen aan de Tweede Kamer overhandigen en  zal het burgerinitiatief op de politieke agenda worden gezet.

Het doel van de handtekeningenactie is om het Zweedse prostitutiebeleid in Nederland in te voeren. Dat betekent dat het betalen voor seks strafbaar wordt. Volgens de christelijke jongerenbeweging Exxpose zal de mensenhandel hierdoor afnemen.

De coalitie is verdeeld over deze handtekeningenactie. De ChristenUnie draagt het voorstel een warm hart toe, maar andere coalitie-partners als D66 verwachten dat door sekswerk te verbieden, het alleen maar verder in de oncontroleerbare illegaliteit verdwijnt.

Wat is uw mening? Is prostitutie een verderfelijk beroep waar we vrouwen (en sommige mannen) voor moeten beschermen? Of is dit het oudste beroep van de wereld dat een plek in onze samenleving verdient?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1