appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dinsdag 2 april

Zwaarder straffen gaat helpen om geweld tegen de politie in te dammen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Politieagenten krijgen steeds vaker te maken met geweld. Uit cijfers van de politie blijkt dat geweld en agressie tegen agenten het afgelopen jaar met zo’n tien procent is gestegen.

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus zegt in een reactie op de cijfers dat hij werkt aan een maatregel die ervoor moet zorgen dat geweld tegen politiemedewerkers niet meer met een taakstraf kan worden bestraft.
Voor de vakbonden is dat niet genoeg. Die vinden dat er veel meer moet gebeuren, zoals een betere afhandeling van aangiften omdat agenten nu vaak geen moeite nemen om geweld te melden.

Is strenger straffen een goede manier om geweld tegen agenten te verminderen, of haalt dat niets uit omdat arrestanten vaak vanuit emotie handelen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1