appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

donderdag 14 maart

De nieuwe kabinetsplannen maken het klimaatakkoord eerlijker

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Ruim honderd plannen uit het klimaatakkoord zijn door de planbureaus doorberekend. Meteen na de presentatie van de resultaten kwam het kabinet met een reeks nieuwe plannen. Die moeten ervoor zorgen dat de rekening minder bij burgers en méér bij bedrijven terecht komt.

Zo gaan de uitgaven van huishoudens aan energie en auto’s minder stijgen dan in het oorspronkelijke plan én komt er een CO2-heffing voor bedrijven.

Maar gaan bedrijven die kosten niet gewoon alsnog bij consumenten neerleggen? Schieten burgers hier genoeg mee op? Of zijn met de nieuwe plannen de lasten wel degelijk eerlijker verdeeld?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1