appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dinsdag 26 februari

Het is dom om online medicijnen te bestellen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Via online sluiproutes komen zware pijnstillers, antibiotica en kankermedicijnen veel te makkelijk zonder doktersrecept in handen van consumenten. Dat blijkt uit twintig zware medicijnen die de Consumentenbond bestelde bij internationale webshops, zonder dat er een recept voor handen was.

Sommige van deze webshops raden klanten aan om met cryptovaluta te betalen, een ander rekeningnummer te vermelden of de betaling met een stapeltje geld in een enveloppe te voldoen. Daarnaast zijn er ook nog webshops die er professioneel en legaal uitzien en dat noemt de bond nog zorgwekkender, want zij ontduiken de Nederlandse regels via buitenlandse artsen en apotheken.

Er hangt een groot risico aan vast want wie online bestelt bij een ’receptloze’ webshop, weet niet of hij de dosering wel aankan en of er problemen kunnen ontstaan bij het combineren met andere medicijnen.

De consumentenbond heeft een brandbrief naar minister Bruno Bruins gestuurd. Die moet ’patiënten beter waarschuwen’ en ’deze mazen in de wet’ dichten.

Bestel jij wel eens medicijnen online terwijl volgens de regels een arts die moet voorschrijven? Of vind jij dat de Nederlandse wet veel te streng is als het gaat om medicijnen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1