appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 6 februari

De overheid moet wél de portemonnee trekken om de Formule 1 naar Nederland te halen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het kabinet wil niet betalen om de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort te halen.

Het circuit had om een jaarlijkse bijdrage van 5 miljoen euro gevraagd, maar Minister Bruins (Sport) wil de portemonnee niet trekken voor een commercieel evenement. Bovendien wil Bruins geld van de sportbegroting liever besteden aan het in beweging krijgen van kinderen.

Zandvoort had wel gerekend op de steun, vooral omdat de Formule 1 ook geld oplevert voor de regio. De inkomsten voor het midden- en kleinbedrijf worden geschat op 85 miljoen euro.

De vraag is nu hoe Formula One Management (FOM) zal reageren. Deze overkoepelende organisatie vindt dat in alle landen het rijk een bijdrage moet leveren.

Wat vind jij? Moet de Formule 1 zichzelf bedruipen en betaald worden uit kaartverkoop en het bedrijfsleven? Of moet de overheid investeren vanwege het grotere economische belang?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1