appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

maandag 21 januari

Verruiming van het kinderpardon is een kabinetscrisis waard

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het CDA is om, de partij is tóch voor een verruiming van het kinderpardon. Eerder schaarden de christendemocraten zich nog aan de zijde van coalitiegenoot VVD, maar door ‘veranderend inzicht’ vindt het CDA nu toch dat 400 extra kinderen onder het pardon mogen vallen.

Dat lijkt goed nieuws voor de betrokken kinderen, maar intussen vergroot de draai van het CDA ook de spanningen in het kabinet. Nadat vorige week VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff al aangaf zich niet gebonden te voelen aan het klimaatakkoord, is het nu het CDA die een eerder gemaakte afspraak niet na lijkt te komen.

Ook regeringspartij ChristenUnie wil een directe stop van uitzetting asielkinderen en hun ouders. De vraag is nu: Hoe hard gaan de partijen het spelen in Den Haag en hoelang houdt het kabinet nog stand?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1