appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

woensdag 9 januari

Docenten hebben groot gelijk dat ze het onderwijs platleggen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Docenten aller scholen verenigt u! Vakbonden hebben voor 15 maart een landelijke onderwijsstaking aangekondigd. Het is de bedoeling dat die dag in alle sectoren van het onderwijs het werk wordt neergelegd.

Een unieke actie, want het is voor het eerst dat docenten gezamenlijk de barricaden opgaan. Ze vinden dat er ondanks eerdere protesten nog steeds te weinig wordt geïnvesteerd in het onderwijs. Als het aan de deelnemende bonden ligt komt er drie miljard euro bij, voor een lagere werkdruk en een hoger salaris.

Niet alle bonden doen overigens mee met de staking. De op één na grootste onderwijsbond, die van het CNV, is nog in onderhandeling over meer geld voor het primair onderwijs. Bovendien heeft het kabinet voor dit jaar al extra investeringen van bijna twee miljard euro aangekondigd, de grootste investering in de miljoenennota.

Is het terecht dat het onderwijs gezamenlijk een krachtig signaal afgeeft? Of overvragen de bonden hier het kabinet, dat immers al extra investeringen heeft beloofd?

 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1