appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 1 oktober

zzp’ers en ondernemers moeten zich verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden, dus ook voor zzp'ers en ondernemers, dat wil werkgeversorganisatie AWVN. 

Nu mogen ondernemers zelf bepalen waar zij hun inkomsten aan uitgeven en 80 procent doet dat niet aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vaak omdat de premie hoog is. Betalen alle werkenden mee aan die premie, dan is die ook beter te betalen is het idee. 

Ben je zelf ondernemer en wil je meepraten over waarom je wel of niet verzekerd bent? Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1