appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 27 september

Het is een goed idee om ras en religie mee te wegen bij een wapenvergunning

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Als het aan het kabinet ligt moeten ras en etniciteit een rol gaan spelen bij het toekennen van een wapenvergunning. De politie zou van de regering ook mogen vragen naar de politieke opvatting van mensen die een wapenvergunning aanvragen en welke religie of levensbeschouwelijke overtuiging ze aanhangen.

De nieuwe eisen staan in het laatst bekende concept van een wetsvoorstel waarover de Tweede Kamer zich moet gaan buigen. De wijziging van de Wet wapens en munitie is volgens het kabinet noodzakelijk vanwege verscherpte Europese richtlijnen.

Gaat het kabinet hiermee te ver en is de privacy van mensen met een wapenvergunning in het geding of is het juist goed om zoveel mogelijk informatie te verzamelen?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1