appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 20 september

Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar de rol van de paus in het misbruikschandaal

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Hulpbisschop Rob Mutsaerts weigert om volgende maand deel te nemen aan de bisschoppensynode in Rome. De geestelijke weigert te gaan, omdat seksueel misbruik niet op de agenda staat. De rooms-katholieke kerk verkeert in een crisis na recente onthullingen over seksueel misbruik door geestelijken en vooral het toedekken daarvan.

Mutsaerts wil dat de bisschoppen het dáárover hebben. De hulpbisschop is portefeuillehouder jongerenbeleid. Maar de crisis is niet het onderwerp van de synode: die heeft als titel Jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping.

 

Pas volgend jaar staat het misbruik wel op de agenda. Te laat volgens de hulpbisschop. Bovendien, zegt Mutsaerts, wordt de paus ervan beschuldigd zelf misbruik te hebben toegedekt. Dat moet grondig onderzocht worden volgens Mutsaerts.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1