appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 17 september

Burgemeesters moeten bij extreme uitingen moskeeën kunnen sluiten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Als moskeeën preken over de  onderdanigheid van vrouwen of homoseksualiteit misdadig vinden, dan moeten die in ‘het alleruiterste geval’ gesloten kunnen worden. Daarvoor pleit de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. 

Halsema vindt niet dat een rechtsstaat als Nederland dit soort denkbeelden hoeft te beschermen. ‘Orthodoxie is vrij en wordt beschermd, maar tegen fundamentalisme zeggen we nee’. Critici vinden dat Halsema te ver gaat in haar uitspraken. Als niet kan worden aangetoond dat er sprake is van strafrechtelijk wangedrag, vallen deze uitspraken onder onze vrijheid van meningsuiting, het recht op vereniging en vrijheid van godsdienst.

Wat vindt u belangrijker? Het sluiten van moskeeën die extreme opvattingen verkondigen of de vrijheid van meningsuiting dat in onze Grondwet verankerd ligt? Laat het ons weten. 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1