appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 13 september

De politie moet etniciteit gaan registreren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Van iedereen die in de strafketen in aanraking komt met de politie moet de etniciteit geregistreerd worden. Volgens onderzoeker jeugdpsychiatrie Albert Boon is dit dé manier om gericht beleid te maken.

Zo komen jongeren van Marokkaanse komaf vaak niet in aanraking met Bureau Halt, omdat ze vaak geen schuld willen erkennen. En om in aanmerking te komen voor begeleiding van Bureau Halt moet er schuld worden erkent en kan een strafblad voorkomen worden. Is registeren van etniciteit een manier om gerichter beleid te kunnen maken, of zal dit leiden tot het idee dat etniciteit de oorzaak is van criminaliteit?

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1