appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 2 juli

Iedere Nederlander moet een persoonlijk noodplan hebben

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Nederlanders zijn nauwelijks voorbereid op een noodsituatie. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Tweederde van de Nederlanders kent bijvoorbeeld de telefoonnummers van hun kinderen niet uit het hoofd. Daarnaast kunnen veel mensen als ze bij een brand in allerijl hun huis moeten verlaten niet bij hun verzekeringspapieren. Of hebben ze geen plek waar ze in geval van nood kunnen logeren.

Het Rode Kruis roept mensen daarom op om een persoonlijk noodplan te maken. Hoe zit dat bij jou? Ken jij het nummer van je kinderen uit het hoofd? En weet jij waar de verzekeringspapieren liggen? Of vind jij het allemaal overdreven?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1