appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 28 juni

Femke Halsema is een logische keuze als burgemeester van Amsterdam

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Trots, blij en nederig’, dat is Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amsterdam. De voormalig GroenLinks-boegbeeld, publicist, parttime bestuurder bij verschillende instellingen was al langer in beeld als kandidaat.

De benoeming verliep overigens niet vlekkeloos: vorige maand werd de vacature opnieuw opengesteld omdat er te weinig geschikte kandidaten zouden zijn. Femke Halsema zou binnen de Amsterdamse vertrouwenscommissie grote weerstand op roepen, dat lekte vorige week uit. Ze zou met name bestuurlijke ervaring op gemeentelijk niveau missen.

Maar volgens Johnas van Lammeren, die de sollicitatiegesprekken namens de raad heeft gevoerd, is Halsema ‘beslist en verbindend’. “Ze kent de stad, de verschillende lagen van de samenleving, de problemen en de uitdagingen door en door.” Daarnaast is GroenLinks natuurlijk de grootste partij in de hoofdstad.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1