appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 27 juni

De landelijke staking in het streekvervoer gaat te ver

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Reizigers in het openbaar vervoer moeten zeker tot en met vrijdag rekening houden met grote problemen. Veel regionale bussen en stadsbussen staan stil vanwege een landelijke staking bij streekvervoerders. Ook treinen van enkele regionale lijnen rijden niet. "We zijn ons zeker bewust ervan dat we mensen teleurstellen", zegt een chauffeur. "Het laatste wat we willen is om onze klanten te laten staan, maar er rest ons geen ander middel."

De buschauffeurs voeren al lange tijd actie voor een betere cao. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verlagen en elke 2,5 uur een plaspauze. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer vindt de staking veel te ver gaan. "We hebben concrete voorstellen gedaan en tijd gevraagd om deze door te rekenen. Dat is nu weer niet goed. Nu krijgen onze reizigers de volgende staking voor hun kiezen in een week van hertentamens en grote evenementen."

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1