appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 20 juni

Nederland moet steviger stelling nemen tegen Amerika

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De schrijnende beelden van migrantenkinderen in Amerikaanse detentiecentra laten bijna niemand onberoerd. Met de maatregel om de kinderen te scheiden van hun ouders, lijkt president Trump zich opnieuw verder te vervreemden van vriend en vijand. 

Daarnaast kwam juist nu ook het nieuws dat de Verenigde Staten uit de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties stappen.  

Voor de criticasters in Europa is dit, na onder andere de eerder afgekondigde handelsoorlog, het zoveelste voorbeeld dat Amerika zich steeds minder opstelt als een bondgenoot die dezelfde waarden onderschrijft.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1