appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 19 juni

We moeten trots zijn op onze boeren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een speciale uitzending van Spraakmakers vandaag, over onze boeren! Vanochtend bracht dagblad Trouw resultaten naar buiten van een bijzonder onderzoek dat zij deed onder duizenden agrariërs.

Wij hebben een aantal van hen uitgenodigd om te debatteren over de resultaten, live vanuit een melkveeboerderij in Lelystad. Ook de minister van Landbouw, Carola Schouten, is te horen in een speciale uitzending van 1 op 1. Het boerenbestaan is onzeker.

Jaarlijks kunnen er honderden boeren het hoofd niet boven water houden en er verdwijnen aan de lopende band bedrijven. Velen zijn afhankelijk van grillig overheidsbeleid en Europese landbouwsubsidies. Ondertussen voelen veel agrariërs zich door de publieke opinie weggezet als dierenbeulen en milieuvervuilers.

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1