appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 14 februari

Werkgevers hebben te weinig oog voor het welzijn van hun werknemers

Vandaag te gast: Wendela Hooftman, onderzoeker TNO

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Eén op de zeven mensen die werken heeft last van burn-outklachten. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde stresscijfers van onderzoeksbureau TNO en het Centraal bureau voor de Statistiek.

Vooral jongeren, vrouwen en alleenstaanden hebben het gevoel dat ze door hun werk worden geleefd. Door de hoge eisen van de baas, het continue bereikbaar moeten zijn, hebben veel mensen het idee dat ze nooit meer écht vrij zijn. Is het eigen verantwoordelijkheid? Of zouden werkgevers een wakend oog moeten houden? 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1