appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 10 januari

Vakbonden in Nederland tonen te weinig ballen

Vandaag te gast: Jan van de Ven van PO in Actie en Maurice Limmen van CNV

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Vice-voorzitter van de FNV, Mariëtte Patijn is opgestapt. Dit uit onvrede over de ‘passieve’ koers van de vakbond. Volgens Patijn laat het huidige bestuur onvoldoende daadkracht zien om de positie van werknemers te verbeteren.

Volgens Patijn wordt er te weinig vaart gemaakt, terwijl de FNV-leden volgens haar meer dan ooit bereid zijn tot het voeren van acties. Volgens Patijn wordt er bij de vakbond te veel gekeken naar het oplossen van de gevolgen van problemen binnen organisaties en te weinig naar het aanpakken van de oorzaken.

Wat vindt u? Tonen vakbonden in Nederland te weinig daadkracht en zijn ze te passief? Of zijn de vakbonden in ons land juist effectief en nuttig?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1