appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 9 januari

Minister Wiebes moet een eerlijke kans krijgen om de situatie in Groningen nu echt te verbeteren

Vandaag te gast: Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid SP

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Groningen is gisteren getroffen door de zwaarste beving in ruim vijf jaar tijd. Bij het Centrum Veilig Wonen in Appingedam, waar aardbevingsschade gemeld kan worden zijn inmiddels meer dan 400 schademeldingen binnengekomen. 

Minister Wiebes zegt het vooral vreselijk voor de bewoners van het gebied te vinden. De minister schaart zich naar eigen zeggen achter de getroffenen. "Waar Groningers op inzetten, zet ik op in. Dat betekent de gaswinning naar beneden brengen, het schadeprotocol rond krijgen en op een verstandige manier de verstevigingsoperatie op gang brengen."

Moet minister Wiebes nu de kans krijgen om te laten zien dat hij de problemen in Groningen kan oplossen? Of heeft u er geen vertrouwen in dat dit vanuit Den Haag opgelost gaat worden?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1