appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 8 januari

De extra uitkering voor werkloze leraren moet worden geschrapt

Vandaag te gast: Robert Sikkes, Algemene Onderwijsbond

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Er is een flink conflict uitgebroken tussen werkgevers in het onderwijs, vakbonden en het kabinet om het salaris van leraren in het basisonderwijs. Die krijgen- als ze werkloos worden- een extra compensatie bovenop hun uitkering. Het idee achter deze regeling is dat je leraren zo langer voor het vak behoudt en dus voorkomt dat ze zich laten omscholen als ze hun werk verliezen.

Het kabinet vindt het allemaal teveel van het goede en stelt nu de eerder toegezegde 270 miljoen euro voor salarisverhoging ter discussie. Maar zowel het onderwijs als de vakbonden die binnenkort met de cao-onderhandelingen beginnen, begrijpen niet waar de het kabinet zich mee bemoeit. De regering zit immers helemaal niet aan de onderhandelingstafel. Bovendien zou de regeling smeerolie voor de sector zijn.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1