appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 4 januari

Werknemers profiteren te weinig van de economische groei

Vandaag te gast: Jannes van der Velde, woordvoerder van werkgeversorganisatie AWVN

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

In grote delen van het land rijden vandaag geen bussen en minder regionale treinen. De werknemers van Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS staken omdat ze meer loon willen. De vakbonden vragen 3,5 procent meer, terwijl de werkgevers vooralsnog niet meer dan 2 procent loonsverhoging wilden bieden.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn het afgelopen jaar de cao-lonen gemiddeld 1,5 procent gestegen. Dat percentage is fors lager dan de 3,3 procent economische groei van vorig jaar.

Vakbonden FNV en CNV vinden de gemiddelde loonstijging veel te laag. Volgens hen is die nauwelijks hoger dan de inflatie terwijl de crisis al lang voorbij is.

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1