appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 21 december

Staatswiet moet een eerlijke kans krijgen

Vandaag te gast: Victor Everhardt, waarnemend burgemeester is van Utrecht

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Drie van de vier coalitiepartijen hebben er overduidelijk geen zin in, maar het komt er: vanaf 2019 wordt de eerste staatswiet geteeld en verkocht. Er was nog wat twijfel, aangezien Nieuwsuur aantoonde dat onderzoek naar drugsbeleid politiek werd aangestuurd door het ministerie van justitie. Zodanig, blijkens documenten van een klokkenluider, dat daaruit een tamelijk zinloos beeld opsteeg voor regulering van softdrugs.

Maar de nieuwe bewindspersonen op datzelfde departement beloven het experiment nu eerlijk en feitelijk te zullen uitvoeren. Vanuit verschillende gemeenten, zeker in het Zuiden des lands, is al langer een luide roep om legalisering van die softdrugs. Om criminelen de wind uit de zeilen te nemen en om de kwaliteit van de wiet beter in de gaten te kunnen houden.

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1