appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 20 december

De AOW is niet houdbaar als we de leeftijd nu bevriezen

Vandaag te gast: Tuur Elzinga, bestuur FNV

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Minister Koolmees van Sociale Zaken legt de eis van de FNV naast zich neer om de pensioenleeftijd te bevriezen op 65 jaar en negen maanden. De AOW is niet houdbaar als we de leeftijd nu vastzetten, zegt de bewindsman. Wel wil ie kijken naar deeltijdpensioen en omscholing, zodat iedereen gezond zijn pensioen kan halen.

Volgend jaar stijgt de AOW naar 66 en uiteindelijk, over drie jaar, naar 67 jaar. Al langer voert de politiek de discussie over fysiek zware beroepen, waarin mensen vaak moeite hebben door te werken tot hun pensioen.

Vraag is: is met de weigering van Koolmees een nieuw sociaal akkoord bij voorbaat van de baan? Wat gaat de vakbeweging nu doen? En wie heeft er gelijk? 

 

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1