appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 12 december

We zijn een gelukkig volkje van zeurpieten

Vandaag te gast: Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau SCP

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Ons leven is de afgelopen 25 jaar beter geworden. We leven langer, zijn hoger opgeleid en meer mensen hebben werk. We zijn ook niet rechtser geworden, hoewel velen dat wel zo voelen en denken. We zijn blijer met de democratie dan begin jaren negentig.

En we zijn minder negatief over immigranten dan toen. Ook over onze normen en waarden zijn we positiever dan 25 jaar geleden. Conclusies vandaag van het grote tweejaarlijkse onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Wel is de kloof tussen hoger en lager opgeleid gegroeid en tussen rijk en arm.

Wat zegt dit rapport over ons? We horen tenslotte toch veel ontevredenheid, zeker bij de laatste verkiezingen was dat toch het thema? Hoort het bij onze volksaard om geluk en optimisme wat te temperen? Leggen we de nadruk te veel op wat NIET goed gaat? We duiken straks in detail in de resultaten van dat onderzoek en houden onszelf een spiegel voor.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1