appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

vrijdag 13 oktober

Nederland moet zich als de wiedeweerga gaan voorbereiden op een chaotische Brexit zonder deal

Vandaag te gast: Anne Mulder (VVD), Esther de Lange (CDA) en Hugo Erken (Rabobank)

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De onderhandelingen over de Brexit zijn vastgelopen. En dus dreigt het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie te verlaten zonder deal. Zonder uitkoopsom en zonder gezamenlijke afspraken over de rechten van de burgers over en weer. De schade voor onze economie zou in dit scenario veel groter kunnen zijn dan eerder gedacht. 35 miljard euro, becijferde de Rabobank gisteren. Het zou de komende twaalf jaar vier procent economische groei schelen, zo’n 4000 euro per werkende Nederlander. En dat zou dan dus ook zo maar gevolgen kunnen hebben voor het beleid van het nieuwe kabinet. En dus ook voor alle lastenverlichting die ons is beloofd. Werkgevers riepen Mark Rutte gisteren al op tot actie om de schade te beperken. Maar hoe dan?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1